Nieuw nu ook NEN 3140 keuring

BBL is met ingang van 1 april ook met NEN 3140 keuringen gestart, omdat wij installatiedeskundigen in dienst hebben die elektrische gereedschappen kunnen keuren en dit kunnen combineren met het onderhoud aan de brandblusmiddelen en noodverlichting. Voor u wel zo makkelijk 1 bedrijf 1 aanspreekpunt!!

De interval van de inspecties, de zogenaamde keuringstermijn, wordt bepaald door de installatieverantwoordelijke (de IV’er) van een bedrijf en doet dat aan de hand van de betreffende tabel uit die NEN3140. De IV’er zal dit op papier moeten vastleggen. Wat en wanneer dit gaat gebeuren wordt ook beschreven. De berekeningen kunnen per bedrijf zeer sterk verschillen. Gemiddeld is de uitkomst,

  • bedrijfsinstallaties eens in de 5 jaar,
  • grote machines afhankelijk van het gebruik: 1 tot enkele jaren,
  • kantoormaterieel zoals computer apparatuur: 3 jaar,
  • elektrische arbeidsmiddelen -Waar deze zich ook bevinden, in een werkplaats, keuken, kantine, gereedschapskoffer of klussenbus – elk jaar. Bij intensief gebruik kan de termijn korter zijn!

Elektrische arbeidsmiddelen zijn bijvoorbeeld: boormachines, koffiezetapparaten, koelkasten, haakse slijpers, verlengsnoeren, stofzuigers, magnetrons, haarföhns, tafelcontactdozen, soldeerbouten, laders van accuboormachines, haspels, verlengkabels, zaagmachines en ovens. Populair gezegd: Alles waar een stekker aan zit. Zowel 230 volt als 400 volt.

Wij informeren u graag naar de mogelijkheden.

Comments are closed.